Prodaja stanova Čelinac

Pitanje Građevine je pokrenuto još 2011. godine kada su djeca zajedno sa roditeljima iz naselja zaustavili izgradnju parking prostora na ovoj javnoj površini. Tada su gradske vlasti obećale da će prostor urediti u skladu sa potrebama građana i građanki, te da će pokrenuti izmjenu Regulacionog plana centralnog područja Banjaluke.

Centar za životnu sredinu je organizovao javnu tribinu „Građani grade Građevinu“ u prostorijama Mjesne zajednice Centar 1 s ciljem da se predstave rezultati ankete o uređenju Građevine i prijedlozi uređenja ovog javnog prostora. Takođe, obzirom da su mnogi stanovnici naselja imali primjedbe na plan proširenja ulice Sime Šolaje, predstavili smo i prijedlog izgradnje ulice bez uklanjanja stabala. Prodaja stanova Čelinac

„Gradska uprava Grada Banjaluka je usvojila Akcioni plan za djecu koji, između ostalog, promoviše učešće djece u procesima donošenja odluka koje se direktno tiču djece, kako i pravo djece na zdravu okolinu u smislu zelenila i sigurnog prostora za igru. Pozdravljamo prisustvo predstavnika Gradske uprave koji su došli da čuju potrebe i probleme građana ovog naselja, te smatramo da bi ovakvi događaji trebali postati praksa udruženjima građana, građanima i građankama, a posebno predstavnicima Gradske uprave kojima je posao da brinu o potrebama svojih građana“, izjavila je Tanja Boromisa, projekt menadžer u Udruženju građana Zdravo da ste.

U toku sedmodnevnog anketiranja je ispitano 165 građana i građanki, te rezultati pokazuju da je svega 6,1% građana i građanki za izgradnju parkinga na ovoj loakciji, preko 77,6% ih je za dječije igralište, a veliki broj je predložio i sadržaje za odmor. Veliki broj građana i građanki je predložio aktivnosti povremenog karaktera koje bi se mogle održavati na Građevini kao što su kreativne radionice, buvljak, razmjena odjeće, humanitarne akcije i market za organsku hranu.

Izvor “Eko Online”

Izgradnja-stanova-banja-luka